Wij vinden het belangrijk dat iedereen, met of zonder beperking, gebruik kan maken van onze diensten.


Digitale toegankelijkheid

We zetten stappen om onze websites zo toegankelijk mogelijk te maken. In 2021-2022 werken we aan het digitaal toegankelijker maken van onze publiekswebsite. Heeft u een vraag, suggestie of een klacht? Dan horen wij dit graag via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Het toegankelijkheidslabel van Het Utrechts Archief. Volg de link voor de toegankelijke versie van dit label.

 


Toegankelijkheid van de locaties

Zowel de Studiezaal als de Expo zijn rolstoeltoegankelijk.. 

Expo - Hamburgerstraat
Komt u naar de Expo en kunt u geen trappen beklimmen of maakt u gebruik van een rolstoel? Neemt u voorafgaande aan uw bezoek contact met ons op zodat we weten wanneer u komt. Wij zorgen er voor dat één van onze medewerkers u opvangt bij de rolstoellift en u assisteert.

Let op! U vindt de rolstoellift aan de Korte Nieuwstraat 14, bij de ingang van het Court Hotel City Centre. Niet bij de hoofdingang van de Expo aan de Hamburgerstraat. 

Studiezaal - Alexander Numankade
De Studiezaal bevindt zich op de beganegrond. Er is een rolstoeloprit naar de ingang en in het gebouw kunt u zelfstandig de ruimtes bezoeken.  

Heeft u vragen of behoefte aan assistentie tijdens uw bezoek aan de Expo of Studiezaal? Neemt u gerust contact met ons op en we helpen u graag verder. U vindt de telefoonnummers en e-mailadressen van de locaties hier.