Het bewaren van die digitale informatie vraagt om andere voorzieningen dan het bewaren van papieren informatie. Daarom is er een e-Depot ontwikkeld: daarin kan digitale informatie duurzaam worden bewaard. In 2015 hebben Het Utrechts Archief en de gemeente Utrecht succesvol een pilot afgerond om digitale informatie op een duurzame wijze te archiveren.

Centrale vragen

In de pilot stonden twee vragen centraal:

  • Hoe staat het met de digitale archiefvorming in het recente verleden?
  • Hoe kan het e-Depot in de toekomst aansluiten op een steeds meer digitale omgeving? 

Resultaten 

Een van de aandachtspunten was de ontwikkeling van een methode voor selectie van het archiefmateriaal. Daarvoor werd een proeftraject doorlopen bij het organisatieonderdeel Culturele Zaken van de gemeente Utrecht. Bij toepassing van de nieuwe methode op de digitale bestanden van Culturele Zaken, bleek dat bijna de helft van het bewaarde materiaal kon worden vernietigd. Het testtraject voor overdracht en opname van digitaal archiefmateriaal verliep uiteindelijk succesvol. De ontwikkelde methode voor selectie van digitaal archiefmateriaal was zeer bruikbaar voor de gemeente Utrecht. Dit betekent dat de gemeente Utrecht in de toekomst ook daadwerkelijk kan aansluiten op het e-Depot. 

Presentatie en downloads 

Op 22 januari 2015 is de pilot afgerond met een landelijke presentatie van de belangrijkste resultaten en bevindingen bij Het Utrechts Archief. Download hier de belangrijkste rapporten:


rapport 1: Digitale erfenis

rapport 2: Digitaal overbrengen

rapport 3: Metadata    bijlage 1   bijlage 2 

rapport 4: Toetsing URA

 

Contact avatar

Heeft u vragen over het e-depot?

Neem dan contact op met onze informatiemanager Annelot Vijn.

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • 030 – 286 66 11