Openingstijden en prijzen

Een bezoek aan de tentoonstellingen is gratis, dankzij Rabobank Utrecht. De tentoonstellingen zijn open van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 - 17.00 uur. In het weekend zijn we geopend van 12.30 - 17.00 uur. Op maandag is zijn onze tentoonstellingen gesloten. 


Adres en route

U vindt onze tentoonstellingen midden in Utrecht op het plein aan de oude rechtbank: Hamburgerstraat 28, 3512 NS Utrecht. Dit is ongeveer 15 minuten lopen vanaf Centraal Station Utrecht. 


Met de bus

Komt u met het openbaar vervoer? Neem dan de uitgang Jaarbeurszijde op Centraal Station en stap over op pendelbus 22 die vertrekt vanaf Utrecht Centraal Jaarbeurszijde, perron C5. U stapt uit bij halte Lange Nieuwstraat/Korte Smeestraat, vlak bij de ingang aan de Hamburgerstraat. Of u neemt een van de vele bussen die langs halte Janskerkhof komen. Vanaf daar is het nog 5 minuten lopen. Plan uw route op 9292.

Met de auto

De binnenstad van Utrecht is met de auto moeilijk bereikbaar. Wij raden u aan met het openbaar vervoer te komen. Komt u toch met de auto? Volg de parkeerroute (P) naar parkeergarage Springweg in de Strosteeg of parkeergarage Kruisstraat. Vanaf deze parkeergarages is zo'n 10 minuten lopen naar Het Utrechts Archief. U kunt ook tegen betaling op de Lange Nieuwstraat of de Nieuwegracht parkeren. Plan uw route met Google maps


Faciliteiten

Het museum is toegankelijk voor mensen met een lichamelijke functiebeperking. Bent u met de rolstoel? Dan kunt u het beste de ingang van restaurant De Rechtbank nemen aan de Korte Nieuwstraat 14. Zowel de begane grond als de benedenverdieping is te bereiken met een lift. Met uitzondering van blindengeleide- en hulphonden worden honden niet toegelaten.