Het Utrechts Archief brengt samen met de Universiteit Utrecht poëzie in de openbare ruimte in kaart op de website straatpoëzie.nl. Doe je mee?

Wat is straatpoëzie.nl?

Er zijn ontzettend veel gedichten te lezen in de straten. Iedereen kent wel een muurgedicht, maar niemand kent ze allemaal. De website www.straatpoëzie.nl heeft als doel om met hulp van het publiek poëzie in de openbare ruimte van Nederland en Vlaanderen in kaart te brengen, om deze unieke vorm van literair erfgoed te archiveren. Er staan al veel gedichten op de interactieve kaart, maar er is nog ontzettend veel poëzie in het wild nog niet toegevoegd aan de database. Het Utrechts Archief beschikt over veel beelden van poëzie in en rondom Utrecht. 

Praktische info

Wat? Het toevoegen van gedichten die zich bevinden in de openbare ruimte in Nederland en Vlaanderen aan de website straatpoezie.nl. 
Wanneer? Donderdag 9 maart 16.00 - 17.30 uur
Waar? In Het Utrechts Archief (Hamburgerstraat 28, Utrecht)
Hoe? We komen samen om een lijst met dichten, foto’s en andere data toe te voegen aan de kaart. Hiervoor is het nodig dat je basiscomputervaardigheden onder de knie hebt (zoals tekst kopiëren, knippen, plakken en online formulieren invullen). 
Waarvoor? Het Utrechts Archief en de Universiteit Utrecht bieden alle deelnemers koffie, thee en koekjes aan. Bovendien krijg je een (literair) bedankje mee naar huis. 
Waarom? Je helpt mee om uniek literair erfgoed te archiveren en helpt de UU aan gegevens voor onderzoek naar poëzie in de openbare ruimte. Bovendien is het een gezellig samenkomen. 

Meld je aan door een mail te sturen naar Hannah Jansen van Het Utrechts Archief via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.