Archieven Het Utrechts Archief Het Utrechts Archief

Uw zoekacties: Beeldbank

Beeldbank

Collectie beeldmateriaal
U zoekt in  ongeveer 200.000 afbeeldingen van de stad en provincie Utrecht. Ruim 62 % van alle afbeeldingen uit de beeldcollectie kunt u downloaden op deze website en onder voorwaarden hergebruiken. De voorwaarden waaronder u de werken mag gebruiken en/of publiceren vindt u terug in de beschrijving van het betreffende werk wanneer u klikt op de downloadknop. 

Waarom kan ik niet alles inzien? 
We doen ons best om de rechthebbende(n) van al het beeldmateriaal op te sporen en toestemming te vragen voor openbaarmaking op onze website. Niet alle afbeeldingen mogen we laten zien of als download aanbieden. Het Utrechts Archief kent verschillende overeenkomsten waaronder materiaal van auteurs in de collectie is opgenomen:

Welke voorwaarden zijn er voor gebruik van de afbeeldingen?
We hebben verschillende voorwaarden met de makers van het beeldmateriaal afgesproken. In totaal zijn er 12 verschillende licenties mogelijk: 

  • Er is een Creative Commons-licentie afgesproken tussen de auteursrechthebbende en Het Utrechts Archief. Dit betekent dat u het werk mag downloaden en gebruiken, in de meeste gevallen onder voorwaarden. Welke voorwaarden dat zijn, staat uitgelegd als u klikt op de downloadknop links naast de afbeelding.
     
  • Het Utrechts Archief heeft een gebruikslicentie afgesloten met de auteursrechthebbende, waarbij alleen toestemming is gegeven om een afbeelding op de website van Het Utrechts Archief te tonen. U mag het bestand bekijken, maar u mag het niet downloaden, vermenigvuldigen, bewerken of verspreiden. Ook na eventuele verschaffing van een thuiskopie is hergebruik via internet en social media of commercieel gebruik niet toegestaan zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteursrechthebbende. Dit geldt ook voor een aantal afbeeldingen die wij hebben aangemerkt als verweesd werk.
     
  • Het Utrechts Archief heeft geen gebruikslicentie of Creative Commons-licentie afgesproken, of heeft afgesproken met de auteursrechthebbende dat u het werk alleen in de studiezaal kunt bekijken. Online ziet u alleen de beschrijving. Ook in de studiezaal is het bestand niet downloadbaar of herbruikbaar.
 
Bent u auteursrechthebbende van afbeeldingen en ziet u dit niet als zodanig terug? Dat horen wij graag. U kunt met ons contact opnemen via inlichtingen@hetutrechtsarchief.nl. U kunt daar ook terecht voor informatie of vragen over welke bestanden u vrij kunt gebruiken.
 
Bronvermelding
Het Utrechts Archief stelt bij gebruik van werken de navolgende bronvermelding op prijs. U kunt deze als volgt opbouwen: [vervaardiger] / collectie Het Utrechts Archief / [catalogusnummer]
>
Zoektermen
 

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
1 afbeeldingen
sorteren op:
 
 
weergave:
121456 Perspectieftekening van de achtergevels van de huizen Achter Clarenburg 2 (rechts)-6 te Utrecht; geheel rechts ...
 
 
Erfgoedstuk
Technische tekening
121456 Perspectieftekening van de achtergevels van de huizen Achter Clarenburg 2 (rechts)-6 te Utrecht; geheel rechts een ontworpen bouwblok volgens uitbreidingsplannen van de SHV (Steenkolen Handelsvereniging, Rijnkade 1).
Soort beeldmateriaal:
Technische tekeningen
Datering vroegst:
01-01-1971
Datering laatst:
31-12-1972
Opmerkingen:
Tekst achterzijde: "de slopers hielden zich een jaar lang koest,/ waar een racebaan komen moest"
De kaart is gebruikt als uitnodiging voor een feest ter gelegenheid van het uitstel van de sloop van enkele huizen en de verkeersdoorbraak tussen het Achter Clarenburg en de Mariaplaats volgens de nieuwbouwplannen van de Steenkolen Handels Vereniging.

De afbeelding siert de omslag van het Rapport omgeving Achter Clarenburg van de Werkgroep Herstel Leefbaarheid, Bibl. HUA LXVI C 31.
Catalogusnummer:
121456
Uitleg auteursrechten:
U mag: bekijken in de studiezaal van Het Utrechts Archief. Wat niet mag: downloaden, delen, kopiëren, bewerken of publiceren zonder schriftelijke toestemming van de mogelijke auteursrechthebbende. Zie ook: Licentie onbekend
Materiaalsoort:
fotokopie
Afmeting:
breedte 15 cm
Afmeting 2:
hoogte 9 cm
Bestand downloadbaar:
Nee
Beschrijving:
Perspectieftekening van de achtergevels van de huizen Achter Clarenburg 2 (rechts)-6 te Utrecht; geheel rechts een ontworpen bouwblok volgens uitbreidingsplannen van de SHV (Steenkolen Handelsvereniging, Rijnkade 1).
 
 
 
U heeft verfijnd op:
Verfijnen op:
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS